T-Systems brengt Duitse Industrie 4.0-kennis naar Nederland

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

T-Systems brengt zijn Duitse Industrie 4.0-kennis en digitale oplossingen naar de Nederlandse markt om de industrie in Nederland te ondersteunen bij efficiëntere productie, verbeterde intralogistiek en het voorkomen van machinestilstand en productiefouten. Hiervoor levert T-Systems samen met partners diverse digitale en 5g cloudoplossingen die de overgang naar Smart Industry versnellen. Het nieuwe Smart Industry-team staat onder leiding van Hans Aaldering.

Digitalisering en innovatie vormen de basis van de maakindustrie van morgen. Hoewel de Nederlandse industrie de voordelen ziet van Smart Industry-toepassingen en de noodzaak tot digitalisering onderkent, leven er nog veel praktische vragen over hoe zij precies kan profiteren en welke investeringen wanneer te doen. Daarom brengt T‐Systems bewezen praktijkkennis, opgedaan bij Duitse klanten als Osram, Borgwarner en diverse autofabrikanten zoals BMW, nu naar de Nederlandse industrie.

Het nieuwe dienstenportfolio wordt onder de naam ‘The New Factory Campus’ op de markt gebracht en bestaat uit verschillende bouwblokken. Een van de blokken is een eigen 5g-netwerk. De combinatie met Edge Cloud maakt dat industriële iot-toepassingen en machines supersnel met elkaar communiceren en grote datavolumes lokaal kunnen worden opgeslagen en geanalyseerd. Dit maakt flexibele productie en slimmere productontwikkeling mogelijk waardoor bedrijven sneller en flexibeler kunnen inspelen op individuele klantwensen. Het snelle netwerk zorgt ook voor efficiëntere intralogistics met agv’s, containers en drones. Ook traditionele productieprocessen worden efficiënter en minder foutgevoelig.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login