Stork doet Prints-divisie van de hand

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Bencis Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in Stork Prints. De investeringsmaatschappij koopt voor 73 miljoen euro een aandeel van zestig procent in Storks activiteiten in textiel en grafische drukmachines. Er zijn geen directe gevolgen verbonden aan de verkoop: het bedrijfsonderdeel houdt zijn naam, het management blijft zitten en er verdwijnen geen banen.

CFO Maarten Schönfeld doet de divisie met pijn in het hart van de hand. ’Door deze transactie geven we verdere invulling aan het in 2006 aangekondigde streven om meer te focussen op de kernactiviteiten van Stork. Daarmee komt een einde aan de lange reeks van jaren waarin Stork Prints een zeer belangrijke pijler van het Stork-concern is geweest en grote bijdragen heeft geleverd aan de prestaties.‘

De transactie krijgt naar verwachting in september 2007 haar beslag. Doorgang van de verkoop is onder meer afhankelijk van overleg met de vakverenigingen en de ondernemingsraad. Ook mededingingsautoriteiten moeten toestemming verlenen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login