Stijgende energieprijs maakt efficiënte hydrauliek populair

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De wereldwijde economische malaise en de Europese schuldencrisis hebben ook hun weerslag op de markt voor hydraulische apparatuur voor industriële en mobiele toepassingen. Zoals in zoveel segmenten zijn de investeringen ook in deze sector gedaald. De beste manier voor hydrauliekfabrikanten om uit die onzekerheid te komen, is door nieuwe eindmarkten aan te boren. Dat doen ze door geïntegreerde hydrauliekapparaten te maken die kostenefficiënt, compact en gebruikersvriendelijk zijn. Dat concludeert Frost & Sullivan naar aanleiding van een marktonderzoek.

In het onderzoeksrapport ’European hydraulic equipment market for industrial and mobile applications‘ schrijft Frost & Sullivan dat de hydrauliekmarkt in 2011 een omzet genereerde van 11,54 miljard dollar. Dat is een groei van 7,8 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De marktvorser schat dat de industrie in 2016 zo‘n 14,78 miljard dollar groot zal zijn, een gemiddelde jaarlijkse groei van 5,1 procent.

Slimme hydrauliekfabrikanten hebben hun producten gecombineerd met elektronica. Daardoor zijn ze gebruiksvriendelijker en makkelijker te integreren met nieuwe toepassingen. De bedrijven hebben zo hun afzetgebied vergroot richting sectoren zoals entertainmentsimulatoren en duurzame energiewinning. Het helpt ze bovendien om de concurrerende elektrische aandrijvingen de loef af te steken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login