Stevige kapitaalinjectie voor operatierobots Microsure

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Microsure heeft 38 miljoen euro opgehaald bij een reeks van bestaande en nieuwe investeerders. De Eindhovense specialist in robots voor microchirurgie gaat het kapitaal gebruiken om de derde versie van de robot, de Musa-3, te testen op patiënten. Bij positieve resultaten kan het bedrijf certificering aanvragen bij de autoriteiten in de Verenigde Staten en de Europese Unie.

De Musa-lijn verkleint bewegingen naadloos en filtert trillingen weg om op elk moment tijdens elke microchirurgische procedure voor een vaste hand te zorgen. Dit kan de klinische resultaten voor verschillende microchirurgische handelingen aanzienlijk verbeteren. De Musa-apparaten zijn ontwikkeld door een team van ingenieurs en chirurgen, waardoor een oplossing is ontstaan die compatibel is met de huidige operatietechnieken, instrumenten en andere operatiekamerapparatuur.

Foto: Microsure

Peter Neligan, auteur van het gerenommeerde handboek Plastic Surgery, is lovend over Microsure. ‛De innovaties van Microsure op het gebied van microchirurgie betekenen een grote sprong voorwaarts voor het vakgebied. Als iemand die nauw betrokken is bij het verleggen van grenzen in de microchirurgie, ben ik zeer te spreken over de bijdragen van Microsure om complexe operaties uit te voeren’, aldus de professor-emeritus aan de University of Washington.

In de recent gesloten investeringsronde voegden het European Innovation Council Fund (EICF), financieringsmaatschappij Kineo, publieke investeringsbank Invest-NL en enkele onbekende investeringsgroepen zich bij bestaande aandeelhouders, waaronder Innovation Industries en Bom Ventures.