Solidworks denkt hardop aan abonnementsformule

Leestijd: 7 minuten

Elk jaar organiseert Dassault Systèmes een wereldwijde klantenconferentie. Voor Mechatronica&Machinebouw ging Frans Godden op zoek naar de nieuwste trends en ontwikkeling op Solidworks World 2014.

‘Momenteel kun je Solidworks kopen of leasen, maar er zijn klanten met wisselende behoeften. Vandaag hebben ze meer seats nodig, over zes maanden misschien minder. Meer flexibiliteit zou dus gewenst zijn. Met onze nieuwe producten Mechanical Conceptual en Industrial Conceptual spelen we op die vraag alvast in’, aldus Solidworks-CEO Bertrand Sicot op de jongste Solidworks World in San Diego.

Zesenhalfduizend designers, ingenieurs en andere Cad/Cam-specialisten hoorden dat Solidworks in prima doen is: het aantal gebruikers klom naar 2,3 miljoen, het bedrijf investeerde vorig jaar een miljard dollar in overnames, en Forbes riep het uit tot het derde meest vernieuwende bedrijf op het vlak van software en programmering. ‘En om dat kracht bij te zetten, introduceren we nu Solidworks Mechanical Conceptual’, stelde Sicot. ‘De conceptuele fase van een designproces is eigenlijk altijd wat verwaarloosd; er bestaan wel parametrische Cad-programma’s voor gedetailleerde modellering maar die zijn altijd te zwaar gebleken voor conceptontwikkeling. Dit is typisch de fase van wat ik ‘ongestructureerde samenwerking’ zou noemen met het uittesten van verschillende ideeën, en daar is een modelleerprogramma met een lage leercurve en snelle geometrische aanpassingen ideaal voor. Dat kan met Mechanical Conceptual.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login