Snelle fabricage selecteren voor matrijzenbouw

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Sirris stelt een internettool beschikbaar voor de selectie van technieken en materiaalleveranciers voor rapid manufacturing van metalen onderdelen.

De Leuvense onderzoeksorganisatie zegt dat vooral matrijzenbouwers nog maar weinig vertrouwd zijn met rapid tooling technieken om snel gereedschap of gereedschaps-inserts te maken door middel van sintering van metaalpoeder. In het kader van het Europees project Eurotooling21 heeft Sirris voor hen een eenvoudige website ontwikkeld.

Bezoekers kunnen kiezen uit precisie, oppervlaktekwaliteit, treksterkte, hardheid, fabricagesnelheid, afmetingen van de matrijs-inserts, resolutie (kleinste details), mogelijkheid om een eigenschappengradiënt te verkrijgen en de haalbaarheid van koelkanalen. De website stelt de meest geschikte technologieën voor en de bureaus die ze aanbieden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login