SMC schuift aanvulling elektrische actuatoren naar voren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Voor veel fabrikanten is ruimtegebrek een punt van aandacht en daarom heeft SMC een platte elektrische actuator met glijlagergeleiding aan zijn assortiment toegevoegd. Dankzij het compacte ontwerp, het lage profiel en de platte constructie is de LEL-serie ruim 50 procent minder hoog dan andere actuatoren uit de SMC-catalogus. Dit wordt mogelijk gemaakt door de motor aan de zijkant te plaatsen en gebruik te maken van een geleiding die contact tussen het werkstuk en de motor voorkomt, ongeacht de lengte en breedte van het werkstuk.

Een van de belangrijkste voordelen van de elektrische geleide actuator met glijlagers van SMC is een geluidsreductie van 60 dB(A). Ook levert het kostenbesparing op door de maximale snelheid van 500 mm/s waarmee hij tot 3 kg gewicht kan verplaatsen. Voor grote momentbelastingen ontwikkelde SMC een variant met kogelbussen. Deze haalt snelheden van 1000 mm/s.

Beide versies kunnen in industriële machines worden gebruikt voor bijvoorbeeld transport of pick & place. De herhalingsnauwkeurigheid van beide uitvoeringen bedraagt 0,1 mm en ze kunnen op 64 punten worden gepositioneerd. Bovendien kunnen in het profiel naderingsschakelaars worden gemonteerd waardoor eind- en tussenposities kunnen worden gesignaleerd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content