Slimme EU-regio’s op bezoek bij Brainport en Gent

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Acht slimme regio’s in Europa, waaronder Gent en Brainport Eindhoven, willen nog wat slimmer worden door van elkaar te leren. De focus ligt daarbij op het beschikbaar maken van onderzoeksinfrastructuur voor het mkb. Volgende week brengen vertegenwoordigers van de acht regio’s hun eerste werkbezoek: eerst aan de TUE, de High Tech Campus en het Solliance Solar Research Instituut in Eindhoven, en daarna aan Imec in Gent.

De acht regio’s zijn aangemerkt als Ris3 (Regionale Innovatie Strategie voor Slimme Specialisatie), wat zo veel wil zeggen dat een regio zich gecoördineerd richt op een specifieke specialisatie. De partners in het Inno Infra Share-project willen kennis delen en ervaringen uitwisselen, bijvoorbeeld rond politieke middelen voor het verbeteren van de onderzoeksinfrastructuren.

De deelnemende regio’s bevinden zich, naast België en Nederland, in Duitsland, Estland, Italië, Letland, Tsjechië en Zweden. Ze specialiseren zich in hightech systemen, chemie, agro & food, onderhoud, logistiek, levenswetenschappen en gezondheidszorg.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login