SKF opent ontwikkelcentrum in Nieuwegein

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vorige week heeft SKF zijn Solution Factory geopend in Nieuwegein. Het centrum, dat onderdeel is van het wereldwijde netwerk van SKF Solution Factories, ontwikkelt innovatieve technologische oplossingen op maat voor klanten in de Benelux. Dat kan gaan om hulp bij een specifieke machine of om de ontwikkeling van een lifecyclemanagementprogramma voor operationele toepassingen. Met een projectteam van experts uit de vijf technologie specialisaties – lagers, afdichtingen, diensten, smeersystemen en mechatronica – werkt de Solution Factory aan oplossingen, die vervolgens wereldwijd worden gedeeld met alle andere Solution Factories.

Eerder meldde SKF al dat het in Nieuwegein een nieuw Global Technical Centre Europe gaat bouwen. Het GTCE, dat in 2016 zijn deuren opent, zal zich onder meer richten op innovatieve productontwikkeling, tests en technisch databeheer. In het GTCE komen kennis en experts die betrokken zijn bij vergelijkbare activiteiten samen onder een dak. Dat maakt uitwisseling van ervaringen en informatie gemakkelijk en efficiënt en leidt tot betere resultaten, verwacht SKF. Bij volledige capaciteit zullen meer dan honderd nieuwe, technisch hooggeschoolde professionals werk vinden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login