SK Hynix mag ASML’s euv-scanners niet installeren in Chinese fab

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De door de VS opgelegde handelsbeperkingen weerhouden SK Hynix ervan zijn Chinese dram-fabriek te upgraden met euv-scanners. Volgens Reuters heeft de kwestie bij ceo Lee Seok-hee genoeg bezorgdheid gewekt om het bij Amerikaanse functionarissen aan de orde te stellen tijdens een bezoek aan Washington afgelopen juli. Maandag vertelde hij verslaggevers echter dat ‘er nog een lange weg te gaan is’ voordat de Chinese halfgeleiderfabriek klaar is om de volgende generatie lithografietools te installeren.

De fabriek in Wuxi produceert ongeveer de helft van de dram-chips van SK Hynix, wat overeenkomt met ongeveer 15 procent van het wereldtotaal. Verstoring van de productieplannen van de Koreaanse geheugenmaker zou dan ook een grote impact hebben op de dram-markt. Bovendien zou het SK Hynix in een nadelige positie kunnen brengen ten opzichte van zijn concurrenten, Samsung en Micron.

Afgelopen februari tekende SK Hynix een 5-jarig inkoopcontract ter waarde van 4,3 miljard dollar met ASML voor euv-scanners.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login