Sirris wil industrie helpen met data- en ai-vraagstukken

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Belgische industriekenniscentrum Sirris heeft een Data & AI Competence Lab geopend, waar bedrijven kunnen aankloppen voor hulp met hun vraagstukken rond data-analyse en kunstmatige intelligentie. Volgens Sirris is het voor veel bedrijven te kostbaar om die expertise zelf volledig in huis te halen. Door experts van het kenniscentrum in de arm te nemen, kunnen ze toch met het onderwerp aan de slag.

Als onderdeel van het initiatief gaat Sirris ook starterkits uitgeven met lesmateriaal toegespitst op de industrie. De kits bevatten onder meer concrete voorbeelden van bedrijven die data hebben ingezet, modellen en methoden die hun nut al bewezen hebben, informatie over de processen die bedrijven het beste kunnen uitrollen, wetgeving omtrent data en best practices. Ook bevatten de kits kant-en-klare code en scripts die direct zijn in te zetten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content