Sigmatek verbetert objectoriëntatie en gebruikersvriendelijkheid Lasal

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met functies zoals de Hardware Editor en Visual Object View heeft Sigmatek de gebruikersvriendelijkheid van het Lasal-engineeringspakket uitgebreid en verbeterd. De gebruiker kan eenvoudiger en flexibeler profiteren van de voordelen die objectgeoriënteerd programmeren biedt, zoals hergebruik van software, de overzichtelijke grafische presentatie en comfortabel onderhoud, aldus distributeur Sigmacontrol.

De Hardware Editor vereenvoudigt projectontwikkeling, parametrisatie en diagnostiek van de hardwaremodules die in een project worden gebruikt. Automatische hardwareherkenning en het automatisch aanmaken van het netwerk verkleint de kans op fouten. De Connection Manager die in de Hardware Editor is geïntegreerd, is geschikt om projectspecifieke in- en uitgangen te detecteren. In de online-mode kunnen alle actuele in- en outputstatussen worden gevisualiseerd.

Om het voor de gebruiker mogelijk te maken de grafisch vormgegeven objecten uit Lasal Screen direct in de Lasal Class-programmeeromgeving te voegen, heeft Sigmatek Visual Object View (VOV) ontwikkeld. Individuele systeemcomponenten kunnen bijvoorbeeld offline worden geparametriseerd of gevisualiseerd en worden getest via een online verbinding. De Sigmatek-bibliotheek bevat een selectie VOV-bestanden, zoals initiële start-up of parametrisering van assen, controllers en timers. Ze kunnen met een muisklik worden toegevoegd aan de bestaande visualisatieprojecten en zijn van daaruit te bewerken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content