Siemens-relais bewaakt stilstand en toerental

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Sirius 3TK2810-1 van Siemens houdt stilstand en toerental van machines en installaties in de gaten. Het veiligheidsrelais bewaakt tegelijkertijd drie parameteriseerbare grenswaarden voor stilstand, tipsnelheid en automatische snelheid. De waarden, bijvoorbeeld toerentalgrenswaarden, worden via druktoetsen en een eenvoudige menustructuur ingesteld op het lcd-display. Daarop valt ook informatie over diagnose- en statusinformatie te zien. Verder beschikt de 3TK2810-1 over indicatie-leds om storingen te kennen te geven.

Siemens heeft het apparaat voor elk van de drie instelwaarden uitgerust met een veiligheidsrelaisuitgang en een signaleringsuitgang. Het toerentalbewakingsrelais is tevens voorzien van een volledige geïntegreerde deurbewaking met veer- of magneetvergrendeling. Door deze combinatie van zowel toerentalbewaking- als hekbewakingsfunctie in een apparaat, wordt een apart hekbewakingveiligheidsrelais overbodig.

Het relais is geschikt voor alle gangbare encoders en sensoren en is leverbaar in de spanningsvarianten 24 volt DC en 120 tot 240 volt AC/DC.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content