Siemens-modules sluiten besturingen aan op industrieel netwerk

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Siemens-divisie Industry Automation heeft twee communicatieprocessoren ontwikkeld voor de aansluiting van besturingscomputers op industrieel Ethernet en Profibus. De Simatic Net CP 353-1 ERPC is een uitbreiding voor de Simatic S7-300 om deze controller via industrieel Ethernet direct te koppelen met databasesystemen. De module maakt het mogelijk om de S7-300 rechtstreeks vanuit Enterprise Resource Planning (ERP)- en Manufacturing Execution System (Mes)-databanken te voorzien van gegevens of opdrachten. Daarbij ondersteunt CP 353-1 ERPC verschillende databasetechnologieën, waaronder DB2, Microsoft SQL, MySQL en Oracle.

De Simatic Net CP 5711 is een externe adapter die gangbare pc‘s via hun USB 2.0-interface verbindt met Profibus. De module ondersteunt alle MPI- en Profibus-communicatiediensten tot 12 Mbit per seconde, bijvoorbeeld DP-master/DP-slave, PG/OP en S7/S5. De CP 5711 is voorzien van een 24 volt netaansluiting voor het geval de USB-interface van de pc niet voldoende energie levert. De Profibus- en USB-connector zijn mechanisch te vergrendelen, zodat de bekabeling ook in typische inbedrijfstellings- en servicesituaties betrouwbaar en veilig is. Optioneel is de module ook op een montagerail te bevestigen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content