Siemens’ externe antenne voor hygiënische toepassingen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens heeft een hygiënische externe antenne met een meetbereik tot twintig meter geïntroduceerd voor de radar-niveautransmitter Sitrans LR250. De nieuwe antenne is voorzien van TFM 1600 PTFE-lensmateriaal, dat is goedgekeurd voor FDA- en USP-klasse VI, en gecertificeerd door 3-A en Ehedg voor gebruik in hygiënische toepassingen. Ook beschikt de antenne over zeventien standaardaansluitingen voor hygiënische processen zoals die voorkomen in onder meer de voedsel- en genotmiddelenindustrie en farmaceutische industrie.

Het voordeel van deze antenne voor de gebruiker: minimaal onderhoud en eenvoudig schoon te maken, omdat de verzonken lensantenne tijdens de zogenaamde clean-in-place-reinigingscycli niet hoeft te worden gedemonteerd, legt Siemens uit. De tweeaderige, contactloze 25 GHz radar-niveautransmitter is ontworpen voor de continue bewaking van vloeistoffen en slurries in opslag en -procestanks. De Sitrans LR250 is per direct verkrijgbaar.

De Sitrans LR250 is leverbaar met Hart-, Profibus PA- of Foundation Fieldbus-protocollen. Dankzij de grafische snelstartwizard is de Sitrans LR250 binnen enkele minuten gereed voor gebruik. Met de draagbare infrarood-programmeereenheid kan de antenne ter plekke worden geconfigureerd. De complete functiediagnose voldoet aan Namur NE 43. De Sitrans LR250 beschikt bovendien over een Sil 2-goedkeuring waardoor de transmitter ook goedgekeurd is voor gebruik in Safety Instrumented Systems (SIS).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content