Shell steekt miljoenen in TUE-onderzoek

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De deal was al begin augustus rond maar gisteren tijdens de opening van het academisch jaar maakten ze het eindelijk openbaar: Shell investeert enkele miljoenen in het onderzoek aan de TU Eindhoven. Dat meldt Cursor. In eerste instantie zullen vooral Scheikundige Technologie en Werktuigbouwkunde profiteren van de financiële injectie.

Shell investeert niet alleen geld maar zal ook actief meewerken aan het onderzoek, aldus TUE-bestuurswoordvoerder Barend Pelgrim. Een concreet bedrag kan hij niet noemen maar het zou gaan om ’miljoenen‘. ’Concreter kunnen we daar niet over zijn. Dat komt deels doordat Shell beursgenoteerd is‘, legt Pelgrim uit in Cursor. ’Ook wordt er steeds in afzonderlijke projecten geïnvesteerd en is het moeilijk vooraf te zeggen hoeveel die projecten kosten.‘ De partijen hebben de intentie uitgesproken om er een langdurige samenwerking van te maken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login