Samsung zet euv in als wapen in gevecht met TSMC

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

In een kennelijk offensief om aartsrivaal TSMC de pas af te snijden, heeft Samsung een agressieve euv-strategie onthuld. De Koreaanse foundry wil nog in de eerste helft van 2017 een productielijn voor 7-nanometerchips opstarten, met daarin verschillende euv-machines. Volgens de Korea Times is vorige week een delegatie van Samsung op bezoek geweest bij ASML om de bestelling te bekrachtigen. Eerder al vertelden de Koreanen aan Anandtech dat ze euv voor 7-nanometerchips gaan gebruiken.

Een woordvoerder van ASML zegt dat het bedrijf niet ingaat op berichten en speculaties over klanten. Hij bevestigt wel dat tussen bestelling en ingebruikname van een euv-machine ongeveer een jaar zit. In die zin is de ambitie van Samsung krap, maar niet ongeloofwaardig. Het zou zelfs kunnen betekenen dat euv-(risico-)productie geheel tegen alle berichten in al in 2017 begint.

Samsung lijkt met zijn move haasje-over te willen springen met TSMC. Naar verluidt verloren de Koreanen Apple’s business voor de Iphone 7 aan TSMC. Met de versnelling willen ze de klandizie van de Amerikaanse techgigant terugwinnen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login