Rotterdam Port Fund investeert in Exrobotics

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Kapitaalschieter Rotterdam Port Fund heeft een belang genomen in Exrobotics. Het in Breda en Delft gevestigde bedrijf is een pionier op het gebied van robots die kunnen worden ingezet in potentieel explosiegevaarlijke omgevingen. De modulaire robots maken het mogelijk om olie- en gasinstallaties van afstand te inspecteren, wat veiliger, sneller en efficiƫnter is dan mensen ter plaatse sturen.

De deelname door het Rotterdam Port Fund biedt Exrobotics de mogelijkheid om de productiecapaciteit te vergroten en internationale expansie te versnellen, niet alleen door de financiƫle bijdrage, maar ook door de toegang tot het netwerk van het fonds.

Voor het Rotterdam Port Fund past Exrobotics in het investeringsprofiel. ā€˜De potentiĆ«le toepassingsmogelijkheden van de robots in de olie- en gasindustrie raken voor ons belangrijke themaā€™s als veiligheid, onderhoud en digitaliseringā€™, zegt Frans van der Harst van het Rotterdam Port Fund, een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, NIBC Bank, Innovationquarter, Koninklijke Doeksen en de Rotterdamse ondernemers Peter Goedvolk en Luc Braams.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login