Rollon neemt Italiaanse branchegenoot T-Race over

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Rollon heeft het Italiaanse bedrijf T-Race ingelijfd. T-Race is een producent van lineaire en telescopische rails. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Aicurzio, in de buurt van Milaan, en dochtermaatschappijen in Duitsland en China. Met de overname van T-Race en de sterke omzetstijging in de laatste jaren onderstreept Rollon zijn ambitie om een wereldwijd opererende totaalaanbieder te worden in het segment van lineaire geleidingen.

Na de overname van onder andere het Duitse Hegra in 2015 en het Italiaanse TMT in 2016 is de recente overname voor Rollon de vijfde in zes jaar. Met T-Race breidt Rollon zijn aanbod aan lineaire componenten uit met aanvullende producten zoals geleidingsrails van het type Monorace. Het is de bedoeling dat de r&d-afdeling van Rollon deze producten doorontwikkelt, zodat Rollon zijn positie in de automatisering en robotica kan consolideren en voorop kan blijven lopen in de sectoren machinebouw, logistiek en railtechniek.

Rollon voorziet in 2017 een omzetgroei van 15 procent en komt daardoor uit op een totale omzet van rond de 100 miljoen euro. Met deze groei wordt voor het vierde jaar op rij een groei met dubbele cijfers gerealiseerd. De goede resultaten zijn deels terug te voeren op de internationale expansiestrategie, die Rollon sinds 2011 volgt samen met zijn dochtermaatschappijen in Duitsland, Frankrijk, Japan, China, India en de VS en met zijn vertegenwoordigingen in Rusland, Brazilië en Groot-Brittannië.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login