Robuuste draadlengtesensor Celesco

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Celesco introduceert de Outrigger, een draadlengtesensor uitgevoerd in een robuuste, chemisch bestendige IP67-kunststofbehuizing. Zowel encoder- als potentiometingen over het hele bereik van 0 tot 3 meter zijn mogelijk. De optische-encoderuitvoering met twee kanalen en TTL-line-driveruitgang werkt op een voedingsspanning van 24 V DC en biedt een resolutie van 10 pp/mm binnen een werktemperatuur van -40 tot 90 graden Celsius.

De Outriggers zijn bestand tegen zware industriële omgevingen. Zo zijn ze toepasbaar als veiligheidsmonitor op vorkheftrucks, als kraanpositiefeedback, in het theater en op medische en revalidatiehulpmiddelen. De sensoren meten 100 bij 200 mm en worden aangesloten met een standaard 4-pin kunststof M12-connector. De meetkabel bestaat uit een 0,86 mm RVS nylongecoate draad met een treksterkte van 7 N.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content