Robotvoetbalteam TUE tweede op ‘ek’ in Portugal

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De voetbalrobots van de TU Eindhoven hebben de finale van het officieuze EK voor zelfsturende voetbalrobots, in Porto, met 2-1 verloren van het Portugese team Cambada. Het toernooi geldt als voorbereiding op het WK Robocop, dat op 2 juli in Sydney begint en waar Tech United aantreedt als titelverdediger.

In de eerste helft waren de Portugese robots duidelijk dominant. De Eindhovense keeper kreeg een spervuur aan doelpogingen te verwerken, waaronder ook een poging van de Portugese keeper. Gelukkig wist de Tech United-doelman de meeste ballen te stoppen. Twee ballen raakten wel het net, maar een van de goals werd afgekeurd. Het Eindhovense team kampte met slechte balaannames en balverlies, en kwam in de eerste helft geen enkele keer tot een schot op het Portugese doel. Ruststand: 1-0 voor de thuispartij.

Het beeld van de tweede helft was soortgelijk. De Portugese robots hadden het beste van het spel en kwamen al snel op 2-0 door een hoog, niet te stoppen schot vanaf de middellijn. Alleen in de laatste minuten kwamen er kansen voor het Eindhovense team, toen een Portugese robot het veld af was. In de slotminuut werd het daardoor nog 2-1, maar vrijwel direct daarna was de wedstrijd afgelopen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login