Roboteam Twente toch nog naar WK

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De robotvoetballers van Roboteam Twente hebben zich alsnog gekwalificeerd voor de Small Size League van Robocup 2017 dat eind juli in het Japanse Nagoya wordt gehouden. In eerste instantie voldeden de robots niet aan de kwalificatie-eisen. Het Twentse team diende echter een verzoek in voor een tweede kans. Samen met een Canadees team kreeg het die mogelijkheid.

‘In eerste instantie zou het tussen ons twee gaan’, zegt teamleider Ewout Croll in UT Nieuws. ‘Met één team erbij zou de organisatie de poules vol hebben. Maar, en dat is ons geluk geweest, onlangs trok een team zich terug. Zowel het Canadese team als wij voldoen aan kwalificatie-eisen en we mogen nu samen meedoen. Daarmee halen we hét doel van dit jaar.’

Omdat het voor de verschillende teams op de wereld niet te doen is om kwalificatiewedstrijden te spelen wordt de kwalificatie gedaan aan de hand van een video. Hierin heeft Roboteam Twente aan de organisatie laten zien dat het binnen een jaar tijd in staat is geweest de robots te bouwen en juist te programmeren. De benodigde onderdelen van de video – overspelen, keepen, op doel kunnen schieten en andere robots op het veld kunnen herkennen – zijn allemaal tot succesvol afgerond.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login