Robot kan elke verpakking aan

Leestijd: 3 minuten

In de Bavaria-brouwerij in Lieshout palletiseert een nieuwe installatie zo’n honderdduizend bierblikjes per uur in elke denkbare combinatie. Een veeleisende taak die alleen dankzij vergaande automatisering rendabel kan worden uitgevoerd.

In Lieshout staat de op twee na grootste brouwerij van Nederland. Bavaria brouwt er jaarlijks rond de zes miljoen hectoliter bier. Maar het brouwen is slechts één kant van de medaille. De hoogtechnologische interne logistiek die nodig is om deze grote hoeveelheden bier in het blikje en vervolgens op een pallet te krijgen, is hier onlosmakelijk mee verbonden. Flexibiliteit is daarbij van wezenlijk belang. Naargelang de vraag moet de brouwerij snel kunnen omschakelen van bijvoorbeeld trays van 24 blikjes naar shrinkpacks van vier.

Als het bij Bavaria gaat om automatiseringsprojecten voor picking, packing en palletisering (PPP), doet het bedrijf bij voorkeur een beroep op de Nederlandse systeemintegrator Robertpack. Deze producent van installaties heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in PPP-oplossingen voor de drankenindustrie en heeft al heel wat projecten bij Bavaria succesvol voltooid. Zo ook de nieuwe palletiseerinstallatie in Lieshout.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login