Rijksoverheid lanceert Deep Tech Fonds voor kennisintensieve start- en scale-ups

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Invest-NL lanceren samen het Deep Tech Fonds (DTF). Het DTF zal investeringen doen in kennisintensieve start- en scale-ups in sectoren als fotonica, kwantumtechnologie, nanotech en hightech om de technologische kennis en internationale concurrentiepositie voor Nederland te versterken. De omvang van het fonds bedraagt 250 miljoen euro, waarvan 175 miljoen door het ministerie van EZK wordt ingebracht en het resterende deel door Invest-NL.

Het DTF ondersteunt kennisintensieve start- en scale-ups om de technologische kennis en internationale concurrentiepositie voor Nederland te versterken. Het DTF wil investeren in bedrijven met innovatieve, complexe technologie. Voor innovatieve ondernemingen die zowel kennis- als kapitaalintensief zijn, is het vaak moeilijk om financiering te vinden. In de meeste gevallen gaat het om nieuwe technologieën die zich nog niet bewezen hebben en waar relatief grote risico’s aan kleven.

Minister Micky Adriaansens van EZK: ‘Het is belangrijk om innovatieve technologie in Nederland vroegtijdig te ondersteunen. Dat helpt om onze economie wereldwijd concurrerend te houden en te zorgen voor het behoud van onze welvaart en veiligheid. Kennisintensieve start- en scale-ups hebben voldoende kapitaal nodig om verder te kunnen groeien en op te schalen. Het Deep Tech Fonds helpt met financiering deze bedrijven om hun veelbelovende, complexe technologieën verder te ontwikkelen.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login