Recordomzet voor Vanderlande

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Vanderlande heeft over zijn boekjaar 2015 een recordomzet gehaald van 1,2 miljard euro, een toename van maar liefst veertig procent. Er stonden eind 2015 ook nog nooit zoveel orders uit, voor 1,5 miljard euro. De winst kwam uit op 31,4 miljoen euro. Hierbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat dit slechts een periode van negen maanden betreft; vorig jaar stapte het bedrijf uit Veghel over van een gebroken boekjaar op kalenderjaren voor zijn rapportages, waardoor het ‘financiële 2015’ van 1 april tot 31 december duurde. Gecompenseerd voor dit effect kwam de omzet over heel 2015 uit op 1,4 miljard.

Vanderlande splitst de cijfers niet verder uit, maar zegt het op alle gebieden goed te doen. 2015 betekende een doorbraak voor de warehouse automation-activiteiten, met name in de levensmiddelenindustrie. De markt voor bagageverwerking blijft zich gunstig ontwikkelen, onder meer door de toename van mega-hubs waar vergaande automatisering nodig is, veranderende regelgeving en gewoonweg vraag naar kosteneffectieve systemen. Ook de post- en pakkettenmarkt is een substantiële groeisector.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login