Recordjaar voor Lenze

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het gebroken boekjaar 2014/2015 – dat loopt van 1 mei 2014 tot 20 april 2015 – heeft Lenze een omzet neergezet van 634 miljoen euro. Dat is 4 procent meer dan een jaar eerder. Niet eerder haalde de Duitse aandrijfspecialist dat omzetniveau. De nettowinst steeg met 12 procent naar 29,3 miljoen euro.

‘Onze investeringen in de internationalisering van de Lenze-groep leveren steeds meer succesverhalen op’, zegt Lenze-topman Christian Wendler. ‘De opgeleefde Amerikaanse auto-industrie was bijvoorbeeld een boost voor onze groei. Maar ook in Zuid-Europa, de Benelux, China en opkomende markten hebben we de wind in de zeilen. We zullen blijven investeren in groeiregio’s door vestigingen uit te breiden en lokale competenties verder te ontwikkelen.’ De komende tijd verwacht Lenze zijn salesteam met honderd nieuwe medewerkers te kunnen laten groeien. In de Benelux staan op dit moment drie vacatures open.

Lenze constateert in het lopende jaar een nieuw dipje in de industrie. Toch rekent het Duitse bedrijf op een omzetgroei van een paar procent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login