Record jaaromzet voor Universal Robots van meer dan 278 miljoen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Universal Robots, de Deense producent van collaboratieve robots, heeft een record jaaromzet van meer dan 278 miljoen euro gerapporteerd. Dat is 41 procent meer dan in 2020 en 23 procent meer dan de pre-pandemische resultaten in 2019.

UR-ceo Kim Povlsen: ‘Onze groei wordt gedreven door verschillende langetermijntrends, waaronder tekorten aan arbeidskrachten en een groeiend bewustzijn van de bijdrage die automatisering kan leveren aan de productiviteit. We bereiken niet alleen nieuwe consumenten, we zien ook dat fabrikanten hun gebruik van cobots uitbreiden nadat ze de impact van de technologie hebben gezien.’

Het bedrijf verwacht dat de sterke groei in 2022 zal aanhouden, aangezien de vraag naar collaboratieve robots zal toenemen en hun uitgebreide ecosysteem meegroeit. Door samen te werken met meer dan duizend onafhankelijke bedrijven – waaronder fabrikanten van componenten, kits en toepassingen, gecertificeerde integrators en distributeurs – onderscheidt collaboratieve innovatie het groeitraject van Universal Robots.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login