Quadient-divisie inpaksystemen splitst af

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment neemt Quadients businesslijn voor hightech inpaksystemen over van het Franse bedrijf. Onder de naam Sparck Technologies verwacht de spinoff uit Drachten het marktaandeel in automatische verpakkingsoplossingen voor de e-commerce te kunnen vergroten. ‘Deze overname geeft ons de kans verder uit te breiden’, zegt Sparck-ceo Kees Oosting.

In 2013 ontwikkelde de onderneming die bekend stond als ‘Packaging by Quadient’ zijn eerste innovatieve inpaksysteem voor dozen op maat, waarmee e-commerce bedrijven besparen op materiaal-, transport- en loonkosten. Medio 2019 lanceerde het de opvolger, de CVP Everest die twee keer zo veel pakketjes per uur kan verwerken. Met installaties in ruim dertien landen verpakken toonaangevende klanten als Blokker, Mediamarkt en Fonq met de inpaksystemen uit Noord-Nederland. De nieuwe eigenaar Standard Investment wil installaties van de verpakkingssystemen versneld wereldwijd uitbreiden, met het accent op de Europese en Noord-Amerikaanse markt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login