Punch Powertrain opent fab in Iran

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Punch Powertrain gaat vijftien tot twintig miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek in Iran, voor de productie van versnellingsbakken voor de lokale markt. Dat zegt topman Cor van Otterloo in een gesprek met De Tijd. De nieuwe assemblagefabriek komt in de provincie Zanjan, in het noordwesten van het land, en moet volgend jaar volledig operationeel zijn.

‘We willen vanuit die nieuwe fabriek toeleveren aan de lokale auto-industrie’, aldus Van Otterloo. ‘Nu worden nog geen automatische versnellingsbakken in het land geproduceerd.’ Het bedrijf uit Sint-Truiden heeft al een leveringscontract met de Iraanse autofabrikant Saipa en onderhandelt ook met Iran Khodo, de andere grote autoproducent van het land. ‘We mikken over drie jaar op een productie van driehonderd- tot vierhonderdduizend versnellingsbakken per jaar.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login