Profibus-repeaters Helmholz passen ook in ster

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met de repeaters uit de Flextra-serie van Systeme Helmholz zijn de inzetmogelijkheden van Profibus-oplossingen aanzienlijk te vergroten, zegt de fabrikant. Zo zijn de producten geschikt om naast de gebruikelijke busstructuur ook een sternetwerk op te bouwen. Het Duitse bedrijf biedt onder meer een tweevoudige repeater, een viervoudige multirepeater en een zesvoudige multirepeater.

Ondanks zijn kleine bouwvorm is de Flextra Twinrepeater te beschouwen als een volwaardige Profibus-repeater. Hij ondersteunt overdrachtssnelheden tot 12 Mb/s en is geschikt voor busverlengingen tot 1 km, het uitbreiden van de installatie of voor het verhogen van het deelnemersaantal. De Multirepeaters zijn ook weer te gebruiken om langere afstanden te overbruggen zonder concessies te doen aan de overdrachtssnelheden. Die lopen van 9,6 kb/s tot 12 Mb/s.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content