Prodrive op stoom ondanks brand

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In 2018 zag Prodrive Technologies de netto-omzet groeien tot 196 miljoen euro. De totale inkomsten inclusief geactiveerde ontwikkeling stegen tot 218 miljoen. De nettowinst steeg naar 15,9 miljoen euro. Vanwege een brand op het hoofdkwartier in Son raakten de bedrijfsactiviteiten tijdelijk verstoord, met als gevolg een achterstand van openstaande bestellingen aan het einde van het boekjaar. Prodrive wist zich in de loop van de eerste helft van dit jaar te herstellen.

In de jaarcijfers van vorig jaar heeft Prodrive voor een bedrag van 71 miljoen euro aan afschrijvingen geboekt als gevolg van het incident. Vanwege de intensiteit van de brand konden schade-experts de oorzaak niet vaststellen. De opbrengsten van het verzekeringsbedrijf zal Prodrive volledig opnieuw investeren in de wederopbouw en groei van het bedrijf.

Ondanks de onderbrekingen verwacht Prodrive in het lopende jaar een omzetgroei te realiseren van 25 procent. Het bedrijf zegt dat het op schema blijft om zijn langetermijnstrategie te realiseren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login