Positioneren

René Raaijmakers is hoofdredacteur van Mechatronica Magazine

Leestijd: 3 minuten

Wat me steeds weer opvalt, is de grote hoeveelheid activiteiten die bedrijven en instellingen in de Benelux op mechatronicavlak ontplooien. Het nieuws ligt letterlijk op straat. Ook voor deze tweede editie van Mechatronica Magazine ging het ons gemakkelijk af om nieuwe ontwikkelingen te ontdekken. Een echte primeur is de rotatie-translatiemotor van Wijdeven uit Oirschot. Daarnaast in dit blad volop verhalen en ontwikkelingen waarvoor andere bladen geen of weinig aandacht hadden. Andere vakbladen hadden deze onderwerpen best eerder kunnen verslaan want Mechatronica Magazine verschijnt dit jaar tenslotte slechts vier keer. In de afgelopen drie maanden hebben ze daar volop kans voor gehad. Blijkbaar vonden ze het niet de moeite waard of waren ze niet op de hoogte.

Gek genoeg viel er bijvoorbeeld in de populaire pers en andere vakbladen nauwelijks iets te lezen over de Crystalline-masteringmachine van Singulus Mastering. Dat collega machinebouwers de introductie van deze machine wel op waarde schatten, blijkt uit de Mechatronica Award die de Bom afgelopen mei uitreikte aan Singulus en ontwikkelpartner CCM.

Ik schrijf dit niet om andere vakbladen af te zeiken – ook al zitten er in België en Nederland karrenvrachten kaf tussen het koren. Wel concludeer ik dat Mechatronica Magazine blijkbaar iets toevoegt. Er is naar mijn mening een duidelijke behoefte aan een technisch vakblad dat degelijk over mechatronica bericht, een blad dat deze complexe materie goed afdekt en professionals op dit vakgebied scherp houdt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content