Pluim voor ASML-ceo Peter Wennink na sleuteljaar in euv-ontwikkeling

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

VLSI Research heeft ASML-ceo Peter Wennink uitgeroepen tot een van de 2017 All stars in de halfgeleiderindustrie. Hij krijgt de pluim voor het in goede banen leiden van de ontwikkeling van euv-scanners. 2017 is daarin een sleuteljaar gebleken, dankzij de aankondiging van zowel Samsung als TSMC om de technologie uit Veldhoven in productie te gaan toepassen. Dat zal naar verwachting dit jaar gebeuren.

‘Het managen van de financiering en het businessmodel van iets zo complex als het euv-programma vergt vaardigheden waarover slechts weinigen beschikken’, schrijft VLSI. De marktonderzoeker wijst erop dat het langdurige en peperdure ontwikkeling van de volgende generatie lithografische scanners zorgvuldig verwachtingsmanagement vereist, vooral bij investeerders.

VLSI eerde nog acht chipbestuurders die een uitzonderlijk jaar achter de rug hebben. Daarnaast werden zeven namen toegevoegd aan de VLSI Hall of fame, waar ASML-cto Martin van den Brink al deel van uitmaakt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login