Planetaire vertragingskasten Stöber koppelen aan elke servomotor

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Stöber heeft zijn reeks planetaire vertragingskasten voor servomotoren uitgebreid met de PE-serie met versnellingskoppels van 10 tot 250 Nm. Deze compacte vertragingskasten met schuine vertanding hebben een speling van acht boogminuten (1-traps) of tien boogminuten (2-traps). De schuine vertanding levert een lager geluidsniveau dan conventionele tandwielkasten met een rechte vertanding, aldus distributeur Mijnsbergen. De nieuwe planetaire vertragingskast is geschikt voor dynamische toepassingen zoals in de verpakkingsindustrie en handlingsystemen.

De PE-tandwielkasten zijn leverbaar met een adapter en spelingvrije koppeling voor aansluiting op elk type servomotor van elk fabricaat. Voor de veel voorkomende servomotoren is een uitvoering leverbaar, waarbij de aansluitmaten van de servomotor direct in de behuizing van de tandwielkast zijn verwerkt. Daarnaast zijn de PE’s ook leverbaar direct gemonteerd aan de Stöber EZ-servomotoren. Dat creëert een compacte en dynamische servoaandrijving omdat er geen adapter en koppeling nodig is.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content