Piëzo-elektrische krachtmeetringen voor productiebewaking

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) heeft nieuwe piëzo-elektrische krachtmeetringen op de markt gebracht. De CFW-krachtopnemers zijn vooral geschikt voor het bewaken van productieprocessen. De compacte sensoren zijn direct in assemblagelijnen of testopstellingen te integreren.

Het meetlichaam van de CFW-krachtmeetringen heeft een dubbel membraan, waardoor een hogere lineariteit mogelijk is dan bij conventionele ontwerpen. De meetresultaten zijn ook goed bij een decentrale kracht op de meetringen. Het ontwerp heeft een hoge torsiestijfheid en centreert de sensor automatisch zonder hysteresefouten. De piëzo-elektrische krachtmeetringen uit de CFW-familie zijn geschikt voor veeleisende industriële omgevingen. Een geïntegreerde plugbescherming voorkomt mechanische schade aan de meetkabel.

De CFW-sensoren van de Duitse meet- en weegspecialist zijn leverbaar met een nominale kracht van 50 kN en 140 kN. De gevoeligheid van 4,3 pC/N is niet afhankelijk van het meetbereik en daarom zijn de producten geschikt voor alle gebruikelijke assemblage- en testdoeleinden. De sensoren worden gebruikt in combinatie met signaalversterkers uit HBM’s CMA-serie, die eveneens gericht zijn op industriële toepassingen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content