Picanol verkoopt Amerikaanse accessoirebouwer Steel Heddle

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Picanol heeft alle aandelen van Steel Heddle, een onderdeel van zijn Amerikaanse dochteronderneming GTP Greenville, verkocht aan het Duitse Groz-Beckert KG. Per aandeel rapporteert de Ieperse weefmachinebouwer een meerwaarde van zestig eurocent. Dat vertaalt zich in een totale opbrengst van 10,6 miljoen euro. Alle honderddertig medewerkers van de divisie maken de overstap. GTP Greenville was in 2010 goed voor ongeveer dertien miljoen euro omzet.

Picanol nam Steel Heddle in 2001 over en ontwikkelde het tot een specialist op het gebied van weefaccessoires. Het onderdeel produceerde machinecomponenten zoals hevels, lamellen en kaders. ’Hoewel Steel Heddle bleef bijdragen tot de cashflow van Picanol, biedt de overname door Groz-Beckert KG betere perspectieven voor Steel Heddle inzake toekomstige groeiopportuniteiten. De producten van Steel Heddle vormen een aanvulling op de huidige productportfolio van Groz-Beckert KG‘, licht Picanol de verkoop toe. De Amerikaanse service- en verkoopactiviteiten vinden onderdak bij de nieuwe juridische entiteit Picanol of America.

De productie van speciale kaders en hevels voor de paper making cloth-industrie brengt Picanol over naar zijn Franse dochter Burcklé. Dit accessoirecentrum focust op rieten, kaders en twin wire-hevels.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login