Picanol-topman Luc Tack is manager van het jaar

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Picanol-ceo Luc Tack is door zakenblad Trends verkozen tot manager van het jaar in Vlaanderen. Tack wordt gelauwerd omdat hij weefmachinespecialist Picanol vijf jaar geleden van de ondergang redde en chemiegroep Tessenderlo, waar hij in 2013 ook ceo van werd, in Vlaanderen verankerde.

De jury prijst Tack voor zijn lef, ambitie en strategische visie. ‘Door zijn uitmuntende managementbeslissingen zorgde hij voor vernieuwing en groei bij Picanol’, zegt juryvoorzitter Luc Vandewalle. Hij kocht vijf jaar geleden de ruziemakende oprichtersfamilie Steverlynck uit en investeerde fors in het bedrijf. Dochterondernemingen zoals mechatronicabureau Psicontrol en gieterij Proferro kregen een nieuwe impuls.

In 2013 richtte hij ook nog eens zijn pijlen op Tessenderlo. Hij kocht voor 192 miljoen euro een belang van 27,5 procent in de chemiegroep over van een Franse holding en zorgde daarmee voor een Vlaamse verankering. Onlangs opende Tessenderlo twee nieuwe fabrieken, een in het Amerikaanse Illionois en een in het Belgische Ham.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login