Phoenix sluit nieuwe generatie encoders aan

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Phoenix Contact introduceert een aansluitconcept voor nieuwe generaties encoder. Het tweedelig modulair systeem bestaat uit een M12-aansluitblok en een vierkante flens, die met zijn afmetingen is afgestemd op bestaande encoderbehuizingen. Voor besturingen met vast ingegoten litzen is er een crimpuitvoering.

De contacten worden met een tang handmatig op de bestaande afzonderlijke aders aangekrompen. Vervolgens worden de contacten in het binnenwerk gelegd en samen met het contactblok vanaf de achterzijde in de flensbehuizing vastgeklikt. Op deze manier kunnen de fabrikanten de voorgeconfectioneerde encodergeneratie voorzien van de robuuste en standaard M12-aansluittechniek.

Ook nieuw zijn de contactblokken, die met 0,5 m lange afzonderlijke aders zijn voorgeconfectioneerd. Ook bij deze varianten wordt het contactblok bij de eindmontage vanaf de achterzijde in de flensbehuizing geklikt. Met de voorgeconfectioneerde contactblokken is een snelle en eenvoudige confectionering ter plaatse voor alle branches mogelijk.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content