Philips partnert met VS om productie ventilatoren op te voeren

Collin Arocho
Leestijd: 1 minuut

Philips heeft een grote deal gesloten met de Amerikaanse regering om de productie van ziekenhuisventilatoren te versnellen. Het Nederlandse bedrijf voor gezondheidstechnologie kreeg een contract van in totaal bijna 600 miljoen euro toegewezen om de productie van beademingsapparatuur in de Amerikaanse fabrieken te stimuleren. Philips heeft ermee ingestemd om de productie tegen eind mei te verdubbelen tot 2500 ventilatoren en tegen het einde van het jaar een doelstelling van 43 duizend eenheden te behalen.

Om deze benchmarks te halen, is Philips van plan enkele tientallen miljoenen dollars te investeren in zijn Amerikaanse productielocaties. Bovendien grijpt de Trump-regering in en gebruikt ze de Amerikaanse Defense of Production Act (DPA) om leveranciers te bevelen om van Philips-zendingen een prioriteit te maken. Ironisch genoeg komt dit nadat Philips-ceo Frans van Houten onlangs had gewaarschuwd dat VS-protectionisme het vermogen van het bedrijf om eenheden te leveren zou kunnen belemmeren.

‘We werken actief samen met de Amerikaanse overheid om levens te redden in de Verenigde Staten en over de hele wereld’, zegt Van Houten. ‘Er is een ongekende wereldwijde vraag naar medische apparatuur om patiënten met Covid-19 te helpen diagnosticeren en behandelen. We verwelkomen de steun van de Amerikaanse regering bij onze inspanningen om de productie van ziekenhuisventilatoren agressief te verhogen. We geloven in een eerlijke toewijzing van schaarse medische apparatuur aan degenen die deze het hardst nodig hebben, en we breiden de komende weken en maanden uit om 43 duizend eenheden te leveren aan de meest kritieke regio’s in de VS.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login