Philips noteert stevige winst, voorzichtig over 2014

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Philips sloot 2013 af met een netto kwartaalwinst van 412 miljoen euro, tegen een klein verlies een jaar eerder. De omzet steeg jaar op jaar een procent naar 6,8 miljard. ‘Het vierde kwartaal van 2013 was opnieuw een goed kwartaal voor Philips, dit ondanks de lastige economische situatie en valutaire tegenwind’, zegt CEO Frans van Houten.

In laatste drie maanden behaalden zowel Lighting als Consumer Lifestyle een vergelijkbare omzetgroei van acht procent. Healthcare bleef enigszins achter met een vergelijkbare omzettoename van vier procent, terwijl de orderontvangst met een procent daalde als gevolg van zwakke markten in de VS en Europa.

Over het hele jaar boekte Philips een nettowinst van 1,17 miljard euro. In 2012 stond er dertig miljoen euro in het rood in de boeken, vooral door een megaboete van de Europese Commissie vanwege kartelafspraken over de beeldbuis. De vergelijkbare omzet over het hele jaar steeg met een procent naar 23,3 miljard euro, of drie procent gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login