Philips heft Apptech op

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Er staan grote veranderingen op stapel bij de onderzoekstakken van Philips. De Research-divisie gaat reorganiseren onder auspiciën van een nieuwe topman, Henk van Houten, terwijl Applied Technologies wordt opgeheven en verdeeld over Research en Miplaza. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad vandaag. Van Houtens voorganger Peter Wierenga kon zich volgens betrokkenen niet verenigen met de snelheid waarmee de plannen worden doorgedrukt en deed daarom een stap opzij. Hij gaat met vervroegd pensioen.

Als oudere broer van Frans is Henk van Houten een opvallende keuze, omdat Frans volgend jaar plaatsneemt op de stoel van vertrekkend CEO Gerard Kleisterlee. Henk zal niet direct aan zijn broer rapporteren, maar aan vicepresident Gottfriend Dutiné.

Van Houten en Dutiné praatten gisteren de werknemers bij over de reorganisatie, die inzet op groei van Philips Research en het moederconcern. Banen staan dus niet op de tocht, wel wordt er misschien wat gehusseld met standplaatsen en teams.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login