Penko vangt complete weegbesturing in een jasje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met de Flex-4ch combineert Penko alle besturingsinstrumenten voor wegers in een compacte behuizing. Naast vier wegers bevat het systeem snelle besturingsfaciliteiten en een kleurenterminal. Hiermee is het mogelijk om meerdere weegoplossingen vanaf één punt te bewaken en besturen. Tot nu toe waren daar altijd meerdere controle-instrumenten voor nodig. Penko mikt met zijn nieuwe product op applicaties zoals meerkoppige vulmachines en bulkverladingssystemen.

Penko biedt verschillende TFT-aanraakschermen aan zodat de gebruiker ze kan afstemmen op zijn toepassing. De vier weeginstrumenten van de Flex-4ch meten elk 1600 keer per seconde en hebben een hoge reactiesnelheid voor besturingen. Ze zijn zowel individueel als gecombineerd te ijken, zegt Penko. Het systeem heeft acht ingangen en zestien uitgangen maar uitbreiding is mogelijk. Voor de digitale uitgangen hebben gebruikers de keuze uit onder meer Canbus, Ethernet en Profibus DP.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content