Parker breidt aanbod AC-regelaars uit

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De modulaire AC890PX-kit is de jongste telg in Parker Hannifins assortiment AC-regelaars. Verkrijgbaar in een scala aan vermogens voor constante en variabele koppels biedt de component een kosteneffectieve oplossing voor industriële procestoepassingen en een energiebesparende regeling van pompen en ventilatoren. Parker heeft de AC890PX ontworpen om driefase-inductie- of permanente-magneet-AC-motoren aan te drijven of voor gebruik als een actief front-end.

De luchtgekoelde AC890PX is beschikbaar voor vermogens van 110 tot 400 kW. Dit kan worden uitgebreid tot 1000 kW door drie systemen parallel te schakelen. Voor nog meer vermogen tot 2000 kW kan Parker de drive leveren met zijn geavanceerde tweefasekoeling waardoor de vermogensdichtheid toeneemt. Dit leidt tot een duidelijke vermindering van uitstoot in vergelijking met systemen waarbij traditionele vormen van koeling worden toegepast, aldus de fabrikant.

De AC890PX-kit wordt geleverd met alle benodigde componenten voor snelle montage in standaard elektrische behuizingen. Door het modulaire concept kan de drive worden geïntegreerd in de hoofdbesturingskast. Voordelen zijn ruimtebesparing, lagere voorraad, reductie van bekabeling en flexibiliteit in het ontwerp. Met optionele communicatiemodules ter ondersteuning van populaire veldbuscommunicatie zoals Canopen, Devicenet, Modbus en Profibus kan de aandrijving worden geïntegreerd in nieuwe of bestaande industriële netwerken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content