Panel-pc Kontron voor medische omgevingen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Kontron heeft een compacte en betaalbare 10,4 inch SVGA-panel-pc onthuld voor medische apparatuur. De Kontron Mediclient 104 heeft geen ventilatoren aan boord en zit in een duurzame en lichte plastic behuizing die IP65-bescherming biedt. De panel-pc kan worden aangepast aan de wensen van de klant. De Kontron Mediclient 104 heeft een uitgebreide set verbindingsmogelijkheden ingebouwd, waaronder dual Ethernet (10/100), dual USB 2.0, RS232 (optioneel RS422/RS485) en een optionele Can-businterface. De computer is te monteren op een Vesa-arm.

Onder de motorkap is de Mediclient 104 schaalbaar tot een Intel Celeron M-processor draaiend op 1,0 GHz. Het systeem kan tot 1 Gbyte Ram aan en beschikt over een Compactflash-socket plus een optionele 2,5 inch harde schijf. Het TFT-aanraakscherm meet 800 bij 600 pixels en heeft een helderheid van 230 cd/m². Het reageert ook op gehandschoende handen en stylus-input, en kan tegen ontsmettingsmiddelen. Net als zijn broertjes uit de Mediclient-serie is de 104 bestand tegen schokken en trillingen en is compatibel met EN 60601-01. Het product blijft minstens vijf jaar beschikbaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content