Oosterhout coördineert wereldwijde engineering Vitronics Soltec

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De vestiging van Vitronics Soltec in Oosterhout is sinds enige tijd verantwoordelijk voor de engineering van alle soldeermachines van het bedrijf. De Brabantse tak ontwikkelde en produceerde al de meest geavanceerde Selective-systemen. Daar komen nu de reflow- en golfsoldeermachines bij. Nieuwe arbeidsplaatsen levert dat niet op in Oosterhout; Vitronics verwacht het voorlopig af te kunnen met de bestaande R&D-capaciteit van twintig engineers wereldwijd.

De ontwikkeling van de minder complexe reflow- en golfsoldeermachines lag tot voor kort op het bordje van de Vitronics-afdeling in het Chinese Suzhou. ‘Ze missen daar echter de jarenlange ervaring in soldeertechnologie zoals we die hier in Nederland hebben’, aldus Ton Colijn, businessunitmanager van de Nederlandse vestiging, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1916. ‘We zijn niet de goedkoopste dus we moeten concurreren op kwaliteit en innovatie. De Chinese branche bleek niet in staat op eigen kracht voldoende te innoveren om de strijd aan te gaan met lokale aanbieders.’ Door de engineering te laten coördineren vanuit Oosterhout – gebruikmakend van de ontwikkelcapaciteit in Suzhou en in het Amerikaanse Camdenton – verwacht het bedrijf sneller met betere producten op de markt te kunnen komen.

Vitronics Soltec hoopt volgend jaar via de nieuwe ontwikkelstructuur met twee nieuwe producten op de markt te komen. De afgelopen tijd lanceerde het bedrijf ook al twee nieuwe producten. Via een exclusieve distributieovereenkomst met het Zwitserse EPM levert Vitronics een golfsoldeermachine, de Delta N, die werkt in een stikstofomgeving wat onder meer ongewenste oxidaties voorkomt. In november bracht het bedrijf zijn meest geavanceerde Selective-machine uit, de Zevav. Met die technologie is het mogelijk om verbindingen punt voor punt te solderen. Die aanpak is handig als je maar een paar componentjes hoeft te verbinden en je een grote mix aan producten hebt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login