Ook Nspyre in handen van Altran

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Gilde Equity Management Benelux verkoopt Nspyre aan Altran. De Franse systeemintegrator voegt hiermee 680 specialisten in softwareontwikkeling en mechanische engineering toe aan zijn personeelsbestand. Dit jaar zet Nspyre zijn activiteiten nog voort onder eigen naam, maar uiteindelijk zal het gaan opereren onder Altran-vlag. De verwachting is dat de overname half maart in kannen en kruiken is en de integratie in 2016. Het huidige management van Nspyre blijft aan het roer. Een overnamebedrag hebben de partijen niet bekendgemaakt.

Nspyre volgt in de voetsporen van Tass. De vroegere embedded-softwaredochter van Philips kwam vorig jaar al in handen van Altran en is inmiddels onderdeel van diens Intelligent Systems-tak. Nspyre zoekt per direct de samenwerking op met de Nederlandse activiteiten. Ondertussen start een verkenning om volgend jaar als één geheel naar buiten te treden. Met de overnames van Tass en Nspyre beschikt Altran Benelux over een team van achttienhonderd mensen, van wie duizend in Nederland, en is het verreweg de grootste technische dienstverlener in de regio.

In 2008 verwierf Gilde eerst de technische automatiseringsafdeling van Ordina na een managementbuy-out en later Atos Origin TA. Uit de samenvoeging is Nspyre ontstaan. Met elf gespecialiseerde technologie-units bestrijkt de dienstverlener vanuit locaties in Eindhoven, Utrecht en Zwolle het gehele productcreatieproces, van advisering en projectmanagement tot ontwikkeling, engineering, testen en implementatie. Zijn klanten zijn actief in een breed scala aan domeinen, waaronder automotive, energie, hightech, industrie, en infrastructuur en verkeer. In 2014 bedroeg de omzet 64 miljoen euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login