Olievrije schroefcompressoren Alup krijgen update

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Alup-Kompressoren heeft zijn volledig olievrije schroefcompressoren uit de serie Lento 15-30 kW vernieuwd. De nieuwe frequentiegeregelde Lento‘s zijn volledig watergeïnjecteerd en -gesmeerd, uitgerust met polymeer schroeven en de energie-efficiënte besturing Air Control 5.1. De Lento is een klasse-0-persluchtoplossing voor bedrijven in food, farmacie, elektronica en de medische sector.

De Lento hoort bij de nieuwste generatie van watergeïnjecteerde schroefcompressoren met wet screw technology (type 1). Hierdoor is hij volledig olievrij omdat schroeven en lagers worden gesmeerd met water dat is gezuiverd door middel van omgekeerde osmose. Het gebruik van water als smeermiddel zorgt voor lage onderhoudskosten. Het is immers niet nodig om olie en oliefilters te vervangen en om deze milieubewust af te voeren. Tevens is er minder milieubelasting doordat het condensaat geen olieresten bevat en geen speciale behandeling behoeft.

Met het oog op energiebesparing is de Lento frequentiegeregeld en uitgerust met een efficiënte IE3-motor. Daarnaast zorgt de Air Control 5.1 voor een efficiënte besturing van de compressor. De Lento is leverbaar met een geïntegreerde droger waardoor het drukverval tot een minimum wordt beperkt, wat ook resulteert in minder energieverbruik.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content