NTS schaalt productie rapid-prototypingmachines voor Huntsman op

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

NTS Mechatronics gaat dit jaar vijf bètaversies maken van een machine voor rapid prototyping van Huntsman. Het Zwitserse chemieconcern Huntsman is vooral geïnteresseerd in de verkoop van UV-gevoelige epoxyharsen. Het vroeg de Eindhovense machinebouwer om een apparaat te maken voor het produceren van driedimensionale onderdelen uit deze harsen.

Het resultaat is de Araldite Digitalis, een apparaat dat afgelopen december op de Euromold in Frankfurt de prestigieuze Euromold Award ontving. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van innovatie en ondernemerschap.

De Araldite Digitalis is volledig ontwikkeld door NTS Mechatronics. Huntsman introduceerde de machine op de Euromold met veel media-aandacht aan klanten. Marc Hendrikse, directeur van NTS, zegt dat de aantallen machines kunnen oplopen tot tientallen per jaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login