Nog steeds verliesgevend, maar Willem van der Leegte heeft volste vertrouwen in zijn busdivisie

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Winst maken ze bij VDL Bus & Coach ook dit jaar nog niet, maar VDL-topman Willem van der Leegte heeft het volste vertrouwen dat zijn touringcars en stadsbussen goed gaan lopen.

De bussenmarkt kwam in 2022 uit een diepe te crisis. Door het herstel steeg de omzet met 18 procent naar 454 miljoen euro, maar de activiteiten kwamen daarmee niet uit de rode cijfers. Ook dit jaar zit er nog geen winst in bussen, verduidelijkte VDL-topman Willem van der Leegte bij de presentatie van de jaarcijfers over 2022. Desalniettemin is hij bijzonder optimistisch over de toekomst van de busdivisie, met name door de aantrekkingskracht van de Citea-productlijn.

Afgelopen januari scoorde VDL zijn grootste order ooit voor elektrische voertuigen voor EBS. Aan dat vervoersbedrijf gaat de fabrikant dit jaar maar liefst 193 nieuwe generatie Citea’s met volledig elektrische aandrijflijn leveren. EBS gaat ze inzetten in de Zaanstreek-Waterland waar het een nieuwe concessie verwierf. De totale orderportefeuille van VDL Bus & Coach steeg in de afgelopen twaalf maanden van 421 miljoen naar 497 miljoen euro in 2023 (beide gemeten half maart).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login