Nieuwe eigenaar knapt AutomotivecampusNL voor miljoenen op

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De AutomotivecampusNL in Helmond krijgt een flinke opknapbeurt, meldt Eindhovens Dagblad. Kersverse eigenaar Van de Ven Bouwgroep uit Veghel trekt zes miljoen euro uit om de onderkomens van APTS, maker van de Phileas-bus, en Benteler Engineering Services te vernieuwen en autotechnologische onderwijsvoorzieningen toe te voegen voor Fontys en ROC‘s. Ook komen er nieuwe bedrijfsgebouwen bij, onder meer voor startende ondernemingen. Over een jaar moet alles klaar zijn.

Daarnaast zet VDL voor twee miljoen een nieuw testlaboratorium neer op de Helmondse campus. In eerste instantie gaat het concern daar onderzoek doen aan assen en veringen; in een later stadium wil het er ook complete bussen en trucks testen en nieuwe productietechnologieën uitproberen. Bovendien overweegt het het centrum te verhuren aan andere bedrijven.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login